20 september 2024

McArdle Moves for Metakids – 9 november 2024

Het Spierziekten centrum van het RadboudUMC en Stichting McArdle bundelen hun krachten en komen in actie voor Serious Request!

Op 9 november 2024 organiseren we in Nijmegen een speciale wandeling voor mensen met de metabole spierziekte McArdle om geld in te zamelen voor het goede doel van 3FM Serious Request 2024: Metakids. Metakids is een goede doelenorganisatie die zich inzet voor metabole en stofwisselingsziekten, waaronder McArdle. We nodigen McArdle-patiënten uit om samen met ons in beweging te komen en zo geld in te zamelen voor Metakids.

McArdle is een aandoening waarbij fysieke inspanning vaak gepaard gaat met vermoeidheid en spierkrampen. Toch is regelmatig bewegen, binnen je eigen grenzen, belangrijk en kan het je helpen om beter om te gaan met de uitdagingen van deze ziekte. Tijdens deze wandeling krijg je niet alleen de kans om actief te blijven, maar ook om andere mensen met McArdle te ontmoeten. Samen kunnen we ervaringen delen, van elkaar leren en elkaar ondersteunen in het vinden van manieren om met de ziekte om te gaan.

Tijdens de wandeling zullen er verschillende afstanden zijn, en zal er rekening worden gehouden met een ieders mogelijkheden. De omgeving van Nijmegen is heuvelachtig, daarom zal er tijdens deze wandeling speciale aandacht zijn voor het omgaan met hoogteverschillen.

Naast het samenbrengen van deelnemers met McArdle, willen we door middel van deze wandeling ook meer aandacht vragen voor McArdle en geld inzamelen voor onderzoek en ondersteuning via Metakids. Uw deelname is hierin van groot belang; niet alleen voor uzelf, maar ook om anderen te inspireren en bewustwording te creëren.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar mcardledisease.neuro@radboudumc.nl.
Deelname kost 10 euro, en dit bedrag zal ten goede komen aan Metakids. Graag inschrijven voor 19 oktober.

In verband met de verschillende diëten, willen we u vragen zelf voor een lunchpakket te zorgen. De Stichting McArdle zal ons voorzien van snacks en water.
Kunt u niet meedoen? Overweeg dan om onze actie te delen in uw netwerk. Hoe meer mensen weten over de impact van metabole ziekten, hoe groter de kans op betere financiering, onderzoek en behandeling.

Bekijk ook: McArdle Moves for Metakids | NPO 3FM

Voor vragen kunt u mailen naar: mcardledisease.neuro@radboudumc.nl

Steun onze actie, en help Metakids
Hartelijke groeten, mede namens Daphne Maas, Ronne Pater, Edith Cup, Nicol Voermans (Radboudumc) en Jan de Jong en Wendy Smit (Stichting McArdle)

McArdle Moves for Metakids – 9 november 2024